Софиянци предлагат решения за кварталите

Софияплан започва поредица от публични дискусии

Обсъждат конкретни мерки за развитието на зоните в града

Общинското предприятие Софияплан започва поредица от публични дискусии в 6 зони за въздействие, определени в Програма за София. Екипът кани на дискусиите всички, които имат активно отношение към града и квартала, в който живеят и работят - граждани, активисти, експерти. На срещите те ще имат възможност да споделят своите предложения и идеи за бъдещото развитие на кварталите или населените места.

Дискусиите ще се проведат в периода 7 - 23 юни в онлайн платформата Zoom и ще се излъчват на живо във фейсбук страницата на Софияплан. Целта на срещите е да информират за идентифицираните проблеми и потенциали на кварталите и населените места в Столична община, както и да бъдат обсъдени конкретни мерки и дейности за тяхното развитие.

Като още една възможност за събиране на обратна връзка екипът на Софияплан предвижда и организирането на срещи на живо. В неформална среда всеки ще има възможност да се срещне и разговаря с част от екипа, работещ по Програма за София, и да даде свои собствени предложения за развитието на зоната.

Софияплан ще събира писмени коментари, становища и предложения за развитието на конкретните зони и на имейл - info@sofiaplan.bg.

Програма за София е новият план за интегрирано развитие на Столична община, който ще насочва програмно финансиране от ЕС до 2027 г. В процеса на създаването му Софияплан определи 14 цели за развитието на СО и 6 групи зони, които имат най-голяма нужда от намеса в следващите 7 години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"