Спартак Варна и Септември София изпаднаха от елита, "Хебър" на живот и смърт срещу Берое в следващия кръг

Спартак Варна и Септември София изпаднаха от елита на българския футбол, след като имат по 25 точки след днешните мачове и дори при победи нямат шанс да стигнат "Хебър" Пазарджик в последния кръг на шампионата. Пазарджиклии за сега са на позиция за бараж за оставане в елита, но в последния кръг ще играят на живот и смърт срещу "Берое", с което могат да го избегнат при загуба на Пирин от Спартак Варна у дома. Всичко това стана ясно след изиграването на три мача от 34-ия кръг на битката за спасение в Еfbet Лига.

"Берое" завърши 1:1 с Пирин Благоевград днес. В 33-ата минутаВасил Василев стреля към вратата на Пирин, Сенхаджи докосна топката и заблуди вратаря Ковальов и си вкара автогол. В 50-ата минута след центриране от корнер Машедо стреля с глава, но прати топката в напречната греда. Страшно драматични бяха последните минути на мача, в които бе отсъдена дузпа за Пирин, която Даниил Кондраков превърна в гол. 

В другия мач от днес "Хебър" победи Ботев Враца. 
Венсан Марсел откри резултата за гостите в 48-ата минута, Клери Сербер изравни в 56-ата, а Георги Вълчев отново изведе "зелените" напред (67' дузпа). В 79-ата минута жокерът на Любослав Пенев Стоян Стоичков вкара безценен гол за "Хебър" за 3:1, а в последните минути Ботев стигна до почетно 3:2 след попадение на Марко Маюга. 

В последния мач Спартак Варна победи Септември София в дербито на опашкарите с гола на Жоао Марио в 83-ата минута. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"