Спас Русев е най-големият акционер във Виваком

Люксембургската компания Вива Телеком придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което непряко притежава телекомуникационния оператор Виваком. Финализирането на сделката означава, че дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е собственост изцяло на Спас Русев, става най-големият акционер в телекома. То притежава дял от 46 на сто, съобщиха от Виваком.

Оттам уточняват, че останалите по-малки инвеститори са компании, свързани с ВТБ, Делта Кепитъл Инвестмънтс ООД (изцяло управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Спас Русев заяви, че новите акционери ще работят за развитието на телекома. Те планират да продължат политиката на инвестиране във висококачествени продукти и услуги, в обслужването на клиенти и модернизиране на процесите на компанията, както и поддържане на открити взаимоотношения с регулаторните органи и държавните институции.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"