Специален Golf GTI за ЧРД

Преди 45 години излиза първият модел на култовия спортен Volkswagen

Без ограничител за максималната скорост

 

Върху задната част на автомобила е изписана цифрата 45 по повод 45-ия рожден ден на модела.

През лятото на 1976 г. се ражда една автомобилна легенда. Тогава Volkswagen пуска първия Golf GTI, който се превръща в най-успешната компактна спортна кола. В началото за производство са планирани само 5000 екземпляра. До днес обаче са продадени повече от 2,3 милиона от различните генерации на модела.

По повод предстоящия 45-и рожден ден на този култов автомобил Volkswagen пуска специална серия Golf GTI Clubsport 45 с мощност 300 конски сили и самоблокиращ диференциал на предния мост. Юбилейният модел се отличава с редица дизайнерски белези, които подчертават неговата ексклузивност. В интериора личат надписи GTI върху облегалките на първокласните спортни седалки. Емблемата с числото 45 украсява централната спица на мултифункционалния спортен волан. Има такъв надпис върху праговете и върху задния капак. 

Външният дизайн впечатлява с черно лаково покритие на покрива, комбинирано с черен заден спойлер като знак на приемственост с рамкираното черно задно стъкло на първия Golf GTI. Също в черно са лакирани 19-инчовите алуминиеви джанти с тънка червена ивица. Типичната за GTI червена „нишка“ се открива и в предните матрични LED фарове.

Автомобилът е оборудван със спортна изпускателна система Acrapovic и разполага със специален режим на настройки за шофиране по състезателни писти. Премахнат е електронният ограничител на максималната скорост до 250 км/ч. Така моделът може да развие до 267 км/ч.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ангел Виденов

Този уебсайт използва "бисквитки"