Списание отказало да публикува фотосесия на Кейт Мос

Трудно можем да си представим, че някой би отказал да работи с Кейт Мос. Тя е британска класика и е сред най-големите модни икони - един от най-разпознаваемите образи някога. Наскоро обаче се появи невиждана нейна снимка, която не е намерила място в нито една модна кампания или списание. Този кадър има много интригуваща история.

Мос е едно от най-популярните лица не само във Великобритания, но и в света. Само на 14 години бива забелязана от модния свят. Днес тя има фотосесии, модни ревюта и стотици корици зад гърба си. Била е под светлината на прожекторите не само заради таланта си като модел, но и заради звездните си връзки с Джони Деп, Джеферсън Хак и Пит Дохърти. Тогава защо не са публикували тази неизвестна досега снимка?

Zebra One Gallery открива този забравен кадър от фотографа Кейт Гарнър. Темата на фотосесията била „Сутринта след предишната вечер“. Фотосесията се е състояла през 1990 г., а вдъхновението било новата епоха. Кейт Мос оставя грънч културата зад себе си и е готова за нови проекти за висшата мода. Това е нейното представяне в една по-семпла, но много по-шик визия. 

Снимката е била предложена на списание Esquire точно преди Кейт да се превърне в супермодел. Списанието обаче отказало да я публикува, тъй като редакторите сметнали, че Кейт няма нужните качества да се превърне в модел от висшата лига. Днес се оказва, че това е една от най-големите грешки в модната индустрия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"