Според съдебна аудиоекспертиза поне три оръжия са стреляли по Доналд Тръмп

Според вече изготвена съдебна експертиза е стреляно с най-малко три оръжия по време на митинга на Доналд Тръмп в град Бътлър в американския щат Пенсилвания, когато бившият президент републиканец беше ранен, съобщи CNN.

Вчера ФБР съобщи, че неутрализираният стрелец е действал сам.

Първите три изстрела са свързани с първото предполагаемото оръжие, следващите пет са свързани с предполагаемото второ оръжие, а последният „акустичен импулс“ е издаден от трето предполагаемото оръжие, според заключението на аудиоекспертиза, извършена от Кейтлин Григорас, директор на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет в Денвър, и Кол Уайткотън, старши изследовател в същата институция.

Вещото лице Робърт Мехър също така потвърждава, че стрелецът е бил на около 360-393 фута (110-120 метра) от подиума.

Изводите съвпадат с анализа на телевизионния канал, че стрелецът е бил на покрив на 393-492 фута (120-150 м) от подиума, когато е стреляно.

Изстрелите издават типичния звук, при който свръхзвуков куршум минава покрай микрофон, достигащ преди „достигането на съответния звук от дулото“, обясни пред CNN Мехър, който преподава аудио-криминалистика в щатския университет в Монтана.

Времето между регистрирането на двата звука поставя стрелеца на 110-120 метра от микрофона, заяви Мехър. Взето е под внимание, че куршумът срещу Тръмп се е движил със средна скорост от около 800 до 1000 метра в секунда.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"