Срамна серия за световния шампион

Срамна серия направи световният шампион Франция месец и половина преди Мондиал 2022. За четвърти път в историята си "петлите" загубиха три официални двубоя за годината. Сега паднаха с 0:2 от Дания, но благодарение на Хърватия ще останат в група А в Лигата на нациите. "Шахматистите" сразиха Австрия с 3:1 като гост и пратиха съперника едно стъпало надолу.
За последно Франция загуби три пъти през 2010-а. А предните серии датират от 2008, 1981 и 1966 година. Отборът на Дидие Дешан не успя да се разпише през първото полувреме на нито един от шестте си мача в Лигата на нациите този сезон. С такова постижение "се хвалят" Англия, Словакия, Лихтенщайн, Малта и Сан Марино. И все пак Дешан има повод за оправдание - големите използват новия турнир не за слава, а за подготовка. Треньорът на световните шампиони пусна като титуляри трима играчи, родени през 21-и век - Камавинга, Салиба и Бадиашил.
В серия от 3 поредни загуби влезе и Уелс. Полуфиналистът от Евро 2016 отпадна от група А, след като падна с 0:1 от Полша на свой терен. Предишната най-дълга черна серия на "драконите" датира от 2012-а - пет поредни поражения.
Голямата сензация направиха Фарьорските острови, които сразиха Турция с 2:1. Комшиите едва се отърваха от загуба в миналия мач - 3:3 у дома срещу Люксембург. Защитникът Енес Махмутович остана резерва за Люксембург при успеха с 1:0 над Литва.
Ремко Пасвеер, вратарят на Нидерландия, стана първият страж, направил суха мрежа срещу Белгия. "Лалетата" спечелиха дербито с 1:0. За последно Уго Лорис (Франция) не пусна попадение срещу белгийците в полуфинала на Мондиал 2018. Под ръководството на Луис ван Гаал отборът на Нидерландия е спечелил най-много мачове в историята си - 37. Върджил ван Дайк донесе триумфа над белгийците в 73-ата минута. Звездата на "Ливърпул" не се бе разписвал от миналия октомври. Четири от шестте му попадения са падали все с глава.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"