СРП даде на съд полицайката Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие

Софийска районна прокуратура предаде на съд бившата полицейска служителка Симона Радева за това, че на 05.07.2022 г., в гр. София, в качеството си на полицейски орган - младши инспектор-полицай в група „Охрана на обществения ред" на сектор „Охранителна полиция" към 01 РУ-СДВР, спомогнала на лицето Георги Семерджиев, подсъдим за извършено престъпление, да бъде осуетено наказателно преследване срещу него. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Деянието обвиняемата Симона Радева осъществила чрез осигуряване на метална стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си, находящо се в гр. София, влязъл вътре и се укрил, съобщи прокуратурата.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани осемнадесет свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"