Ст. комисар Калоян Калоянов: Сирийски мигрант е задържан за тежката катастрофа в Бургас с двама загинали полицаи (Видео)

Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила, е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двама полицаи в Бургас, обяви началникът на полицията в морския ни град ст. комисар Калоян Калоянов.

Издирва се още един човек, обяви той.

"Основна причина за този инцидент е недокрай прецизно изпълнение на задачите от органите на реда на "Гранична полиция", защото не е била задача на полицаите в Бургас да спират автобуса. Това е трябвало да направят още преди това служителите на "Гранична полиция". Така че аз очаквам до края на деня оставката на господин Моллов. Горещо се надявам, че той сам ще направи това и ще оцени причините", каза служебният министър Иван Демерджиев.

"Автобусът е собственост на хасковска фирма, задържан е собственикът, който го е дал на тези две лица", допълни Демерджиев.

Назначават се експертизи, както и автотехническа, за да се изяснят фактите около катастрофата, обяви на свой ред окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Трябват ни решителни и сериозни мерки с престъпленията, свързани с мигрантите", настоя той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"