Станимир Хасърджиев: Истинската епидемия настъпва сега в България

Не беше научен никакъв урок от досегашните Covid вълни". Това каза за БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

"Не бяха предприети необходимите мерки и действия, за да не стигаме до тази национална катастрофа. Истинската Covid епидемия настъпва сега в България. В момента сме в пъти по-тежка ситуация, отколкото в началото на кризата, защото икономическите резерви на страната са изчерпани. Това е и причината държавата да не обявява пълен локдаун, защото не може да си го позволи - в продължение на две години тя събира много по-малко данъци, защото бизнес няма. Държавата отново е длъжна на българските граждани“, допълни още Хасърджиев.

"Системата е безпомощна и не е успяла да обясни на хората и да повиши доверието им във ваксините. Няма такъв прецедент, описан в световната научна литература, в който за толкова кратък период да бъде приложена ваксина на такава огромна маса хора. Това не беше обяснено.  Когато властта е безсилна, се прилагат тези рестриктивни мерки, които още повече не се разбират от хората", каза Хасърджиев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"