Стефан Софиянски: Защо не бяха ревизирани двата фалита на България след 1990 г.

Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г., попита Стефан Софиянски по БТВ. „Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова”, смята Софиянски.

„Първият фалит беше по време на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и се направи мораториум и спряхме да плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов, когато имаше 240% инфланция и когато държавата през БНБ фалира 8 банки, а ние сега плачем за КТБ”, припомня Софиянски.

„За тези фалити са виновни всички, които днес ще ни разследват. Комунистите са си комунисти”, категоричен е той.

По думите му спорът за корупцията и приватизациите в държавата се е разгорял, защото и БСП и ГЕРБ се сетили, че в последните години единствено те са били на власт. „Като видяха, че борейки се срещу корупцията се борят срещу собствената си корупция, решиха да пренесат периода по-назад”, коментира още Софиянски.

Според него по темата с ревизията на приватизациите остават два въпроса – защо Бойко Борисов не я е започнал още през 2009 г. и защо не се ревизират първо сделките, чиято давност не е изтекла.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"