Стивън Сегал след назначението му в МВнР на Русия: Надявам се да постигнем мир, хармония и позитивни резултати в света

Актьорът отбеляза, че се отнася много сериозно към новата си длъжност

Американският актьор Стивън Сегал, който беше назначен за специален представител на Министерството на външните работи на Руската Федерация, възнамерява да се бори за повече хармония в света на новия си пост, предаде ТАСС.

Холивудският екранен любимец разчита да постигне положителни резултати в това си начинание. Сегал написа на страницата си в Twitter: "Аз съм дълбоко поласкан от назначението си за специален представител на М.Вн.Р на Русия по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки. Надявам се да постигнем мир, хармония и позитивни резултати в света. Отнасям се към новата си длъжност много сериозно", отбелязва актьорът.

За назначаването на Сегал стана известно в събота. Както се отбелязва на страницата на руското дипломатическо ведомство във Facebook, неговата задача ще се състои в това "да съдейства за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения в хуманитарната сфера, включително и взаимодействието в сферата на културата, изкуствата, обществения и младежки обмен". Както поясниха от министерството, става дума за обществено-политическа длъжност, не предполагаща парично възнаграждение.

Роденият в САЩ Стивън Сегал получи руско гражданство през ноември 2016 година, припомня агенцията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"