Стоеви са на 1/4-финал в Париж

Стефани и Габриела Стоеви записаха втора победа и се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон на Олимпийските игри в Париж. В третия си и последен мач от група В трикратните европейски шампионки на двойки жени победиха американките Ани Сюй и Кери Сюй с 21:18, 21:12 за 38 минути, съобщи БТА. 

Българките доминираха през целия двубой. Те поведоха с 10:5 и с 19:15 по пътя си към успеха в първия гейм. Във втората част националките отново взеха ранен аванс от 10:5 и без проблеми затвориха мача.

Така сестрите изпълниха основната си цел да преминат груповата фаза при третото си участие на олимпийски игри и направиха подарък на своята треньорка Петя Неделчева-Хранова, която днес празнува рожден ден.

Съперничките на Стефани Стоева и Габриела Стоева на четвъртфиналите ще станат ясни по-късно днес, както и крайното класиране в групата след изиграването на двубоя двубой между Лю Шън Шу и Тан Нин от Китай и Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн от Хонконг.

До тук в турнира в Париж българките победиха състезателките от Хонконг с 21:11, 21:23, 21:15 за 75 минути и загубиха от третите в света китайки с 21:19, 10:21, 16:21 за 77 минути.

Стоеви коментираха представянето си след днешния двубой. "Малко бяхме притеснени, тъй като знаехме колко важен е този мач за нас. Искахме да дадем всичко от себе си, да бъдем на 100% и мисля, че това се показа. Вече когато успяхме да вземем първия гейм, тогава повече се успокоихме и вече започнахме да играем играта, на която сме способни", започна Габриела Стоева.

 "В първия гейм си имаше леко напрежение, защото знаем, че е важен мач и трябва да спечелим на 100% и си оказва някакво влияние това в играта, а и за първи път играем срещу тях. Гледали сме ги само по Ютуб. Знаехме какво да очакваме, но все пак всеки може да те изненада, като влезеш на корта. Добре, че втория гейм махнахме напрежението и си започнахме да играем нашата игра", добави Стефани Стоева.

Двете заявиха, че вече са свикнали с променящите се условия в залата по бадминтон в Париж.

Трикратните европейски шампионки завършиха интервюто с пожелание за тяхната треньорка Петя Неделчева-Хранова, която днес празнува рожден ден. "Мисля, че с тази победа й пожелахме много неща. Но, да, днес тя има рожден ден и искахме да го направим по-голям с една победа и мисля, че успяхме да го постигнем", каза Габриела Стоева.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"