София купува 18 нови трамвая за 100 млн. лева

По програмата за модернизация в градския транспорт

Избор на ръководители на шест общински дружества

Столичната община купува 18 нови трамвая, които ще бъдат пуснати по линии №20 и №22. Обявен е търг за почти 100 млн. лв. и с него са дава началото на амбициозната програма за модернизацията на градския транспорт в столицата, която бе обявена от кмета Васил Терзиев. По нея над 1 млрд. лв. са предвидени за инвестиции в модерни превозни средства.

Новите мотриси ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони, обясниха от “Спаси София”. С тези 18 чисто нови трамвая жителите на големи квартали като Дружба, Гео Милев, Подуяне, Красна поляна ще имат бърза и удобна връзка с центъра, поясни общинският съветник Борис Бонев.

Зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов посочи, че в скоро време предстои да бъдат купени още нови трамваи, тролейбуси и автобуси. Той подчерта, че голямата задача този мандат е да се поднови пътната инфраструктура.

По-късно през деня вчера Борис Бонев и неговите колеги Бойко Димитров и Емилия Ангелова от групата на ППДБ-СС, обявиха, че са подготвили доклади, които предстои да бъдат разгледани на предстоящото заседание на Столичния общински съвет (СОС) на 11 юли. Те за избор на ръководители на шест основни общински търговски дружества, които в момента нямат ръководство, по нови критерии и правила. Става въпрос тези, чиито управителни органи са с изтекъл мандат - “Топлофикация София”, “Център за градска мобилност”, “Столичен автотранспорт”, “Столичен електротранспорт”, “Метрополитен”, “Софинвест”.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"