Стрелба в мебелна къща в Тексас, шестима загинали

Масова стрелба в Съединените щати  часове, след като президентът Джо Байдън обяви нови мерки. По неизвестни причини мъж е открил огън в мебелна къща в град Браян, щата Тексас. Един човек е убит, шестима са ранени, сред тях има и полицай. Четирима са в критично състояние.

Започнало е преследване, заподозреният за стрелбата е заловен. Мотивите все още не са ясни. Полицията потвърди, че извършителя е работел в мебелната къща.  

"Чух стрелба и си помислих, че някой от пневматичните пистолети пак прави номера. Тръгнах да видя коя от машините е, но един колега ме хвана и каза: "Не, не! Трябва да бягаме. Тук се стреля!" Той не убиваше всички наред. Подбираше по кого стреля.", сподели Амелия Родригес, която работи в мебелната къща.

"По време на преследването заподозреният е стрелял по нашите служители и е ранил един от тях. Избягал е от местопрестъплението, но е бил арестуван от магистралната полиция в градче наблизо на име Бидайс. Раненият полицай е в стабилно състояние.", обясни лейтенант Крейг Къминс.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"