Студенти от престижни британски университети избраха Великотърновския университет за своя летен стаж

Петнадесет студенти от няколко държави, следващи психология в престижни британски университети, избраха Великотърновския университет "Св.Св.Кирил и Методий" за провеждане на своя летен стаж. Те бяха приветствани от доц. д-р Димитър Димитров, зам.-ректор по международната дейност на ВТУ.

Студентите слушат лекции във Философския факултет по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“. Младите хора са специализанти на Центъра за квалификация на великотърновския ВУЗ.

Съвместно с академичното обучение, студентите имат планиран стаж и в центровете за социални услуги за деца и младежи, разкрити на територията на община Велико Търново.

Инициативата се провежда за втора поредна година с подкрепата на българската студентка в Лондонския университет Мирела Великова.

По-рано през седмицата специализантите проведоха среща със зам.кмета по хуманитарните дейности на старата столица Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"