СУ с най-много преподаватели против закона за джендър пропагандата

Проф. Георги Рачев обаче категорично за закона

Много от подписалите се не са преподаватели

Законът, забраняващ пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата, предизвика сериозен отзвук, както в негова подкрепа, в повечето случаи, така и в тяхното заклеймяване. Организираха се протести на ЛГБТИ активисти, както и контрапротести от поддръжници на закона, НПО-та ще сезират Брюксел, а в крайна сметка президентът Радев сложи подписа си под текстовете, неналагайки вето, както бе призован.

Само ден преди това действие на държавния глава неколкостотин университетски преподаватели също призоваха за вето. В петицията към момента са се подписали около 650 души, най-много от които са от СУ “Св. Климент Охридски” - малко под 1/3, стана ясно от таблица, публикувана от преподавателя в СУ проф. Георги Рачев.

“Категорично съм в подкрепа не само на този закон, а за всеки закон, който е в защита на нашите деца. Пропаганда, каквато и да е, няма място в училищата”, отсече професорът. Но уточни - отправянето на обвинения, че най-много преподаватели от СУ са се подписали, не е правилно, защото най-малкото в Алма Матер работят над 1800 преподаватели, а много от този списък вече не са в университета, а и в много случаи не са преподаватели, а аспиранти, докторанти и т. н. И уточни - пуснал е поста си във фейсбук, за да види дали хората могат да четат с разбиране, защото се видели и мнения, че СУ бил “пълен с путинисти”. “Пропаганда, разбира се, в образованието се прокрадва. Но в университета не се учи колко е 2+2, човек се учи да мисли”, каза още проф. Рачев.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"