Събират средства за лечението на болни деца в Ямбол

Община Ямбол организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

16 поредни години кампанията набира средства, чрез разпространението на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини. 

За изготвянето на картичките се обявява традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“. В него могат да участват единствено деца от град Ямбол на възраст от петгодишна възраст до осми клас.

Жури от местни художници и общинари, ще оценява творбите на децата. До оценка се допускат само рисунки, нарисувани специално за конкурса, а не предварително изработени от учениците готови картички.

От тази година първата награда в трите възрастови групи е 100 лева. Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол.

Те ще се разпространяват с благотворителна цел и ще струват вече 2 лева, за да бъдат събрани повече средства за лечението на нуждаещите се.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"