Съблекалнята на "Реал" се тресе след титлата (ВИДЕО)

След 5 сухи години на домашната сцена "Реал" (Мадрид) отново е шампион на Испания. Тимът на Зинедин Зидан надви като гост "Малага" с 2:0 след попадения на Кристиано Роналдо и Карим Бензема, осигурявайки си по този начин трофея на Ла Лига.

"Беше изключително важно да станем шампиони - обяви щастливият Зидан след големия успех. - Толкова години не бяхме печелили тази титла. Този трофей е много ценен, а за Реал Мадрид е още по-ценен, защото е най-добрият отбор в света. Страхотно е. Заслугата е на всеки един, но най-вече на играчите, които се бориха".

 

Веднага след мача "белия балет" се отправи към столицата, където празненствата продължиха до зори. Над 30 000 души пяха песните на победата в Мадрид, докато играчите гордо показваха титлата.

Втори в класирането остана "Барселона", въпреки успеха над "Ейбар" с 4:2 на "Камп Ноу".

"Искаше ми се да продължим да печелим титли, но е видно, че и други отбори искат същото и понякога е трудно да ги преборим - на свой ред призна Луис Енрике, треньорът на каталунците. - Знаехме, че не всичко зависи от нас. Въпреки това се борихме докрай, но сега остава единствено да поздравим новия шампион", заяви Енрике.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"