Съд за предприемач, излъгал за ферма за кокошки носачки

По разследване на европрокуратурата

Предприемач, който с измама е получил близо 500 000 лева за изграждане на ферма за кокошки носачки, отива са съд. Това съобщиха от Европейската прокуратура в България.

Подсъдимият е управител на фирма, взела еврофинансиране от Държавен фонд “Земеделие” за проект за развитие на ферма за производство на яйца на стойност 490 000 евро (958 459 лв.). За да получи авансово плащане, управителят представил банкова гаранция, която е била отхвърлена от разплащателната агенция, тъй като не отговаряла на изискванията. Твърди се, че по-късно управителят представил фалшива поправка към оригиналната банкова гаранция, което я прави да изглежда така, сякаш е издадена от банката с необходимите промени.

Така е подвел разплащателната агенция, която е извършила авансово плащане от приблизително 245 000 евро (479 229.70 лв.), равностойност на 50% от средствата, посочиха от европрокуратурата. Освен това, според разследването, работите, за която са били отпуснати парите, никога не са били изпълнение. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи присъда от 2 до 8 години затвор.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"