Съд за трима, убили и ограбили търговец

80-годишният Иван Масърлиев бил вързан и изтезаван от бандитите

Окръжна прокуратура в Ловеч прати на съд трима мъже, обвинени за грабеж и убийство ли възрастния търговец Иван Масърлиев от село Български извор.

Радко Белишки, Мирослав Еленков и Божидар Гокин от София бяха разкрити и заловени за жестокото престъпление, извършено на 19 декември 2016 г. 80-годишният Масърлиев бил заможен човек, като един от първите предприемачи, отворил през 90-те години частни бакалии в селото. Три седмици по-рано Радко откраднал телевизор от дома на търговеца и забелязал сейф, вграден в стената. Апашът организирал грабежа с Мирослав и Божидар. Тримата пристигнали от София в Български извор с БМВ и въоръжени с щанги нахлули в дома на търговеца. „Това ще ти е последната вечер”, изкрещял Мирослав на стопанина и го завлякъл в една от стаите. Там го вързал и изтезавал, за да каже комбинацията на сейфа. В това време Радко и Божидар успели да разбият касата и да задигнат оттам 25 000 лв. и златни бижута за още 8 440 лв. Мирослав дошъл при тях и казал: „Човекът умря”.

На другия ден тримата разделили плячката, а Радко дал начупените златни накити в заложна къща срещу 1050 лв. Полицията заловила първо него, а той издава съучастниците си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"