Съд заседава заради изхвърлен изпълнителен лист срещу МВР за над 5000 лв.

Районният съд във Велико Търново се наложи да заседава, за да разреши да бъде издаден дубликат на изпълнителен лист за над 5000 лв. обезщетение в полза на експожарникар.

Претенцията му е срещу МВР. Необичайното дело е трябвало да се разгледа заради гаф на технически сътрудник на адвокат от старата столица, който изхвърлил на вторични суровини изпълнителният лист в полза на М.Т.

Бившият огнеборец завел дело преди месеци срещу Главна дирекция „ПБЗН“ към МВР за неизплатено обезщетение след пенсиониране и чакал близо година да му се платят парите , защото осъдил ведомството. М.Т. обаче наскоро установил, че във финансовата служба на вътрешното министерство изпълнителният му лист така и не бил получен и заради това оттам не му издължили присъдената сума.

Търновецът потърсил за отговор адвоката си Т.Т. ,който пък открил гафа на помощника си и завел ново дело пред ВТРС с искане за дубликат на важния документ. По време на процеса съдът установил отново, че претенциите на бившия МВР-служител са уважени с влязъл в сила съдебен акт още през януари 2016г. и веднага след това изпълнителният му лист е трябвало да бъде предоставен по съответния ред на финансовия отдел на министерството.

Разпитаният като свидетел технически сътрудник С.И. разказал,че през август всяка година приключилите дела на адвоката се архивирали и фактически документите по тях се предавали на вторични суровини .Разрешаването за издаване на дубликат в полза на бившия пожарникар от първата инстанция подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Едва след влизане в сила на решението, той може да заведе изпълнително дело срещу МВР и да си търси присъденото обезщетение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"