Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка

Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Окръжният прокурор на Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка „временно задържане за срок до 40 дни“, спрямо украинския гражданин Олексий Левин. Той е обявен за международно издирване с цел арест и екстрадиция с червена бюлетина от 2019 г.

Олексий заловен в Бургас, а подозренията срещу него са, че е подбудител и помагач на убийството на Катерина Гандзюк, известна активистка от Украйна. В понеделник, под конвой, той бе доведен в Бургаския съд.

Според разследващите в родината му, Олексий е убил Катерина Гандзюк, която е известна активистка в сферата на достъпа до публична информация, след заливане с киселина.

Искам да съм под домашен арест, имам четири байпаса, каза пред съда в понеделник Олексий.

Във внесеното от прокуратурата предложение до съда бе посочено, че е налице реална опасност Олексий Левин да се укрие. В подкрепа на тази теза е фактът, че след осъществяване на деянието, за извършването на което украинският гражданин се издирва, същият е напуснал пределите на Украйна и се е укрил от правосъдието там, целейки да осуети наказателно преследване и реализация на наказателна отговорност спрямо себе си, казаха от държавното обвинение.

Съдът остави Олексий Левин зад решетките за срок от 40 дни.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"