Съдят двама, изгорили с киселина врачката Тони

Делото тръгва в Пловдивския районен съд

Съучастниците пътували за нападението от Враца до Пловдив

Жертвата е инвалид и още се лекува

Дело срещу двама пълнолетни и вменяеми мъже, решили да изгорят жестоко с киселина гадателка, ядосани на предсказанията ѝ, започва в сряда в Пловдивския районен съд. Под конвой там предстои да бъдат доведени 41-годишният Йордан Цветанов и 50-годишният Веселин Вълчанов от Враца, които са в ареста вече над половин година.

Врачката Тони от пловдивския квартал “Тракия” бе нападната в дома ѝ на 14 март тази година, а злосторниците бяха разкрити от полицията само няколко дни по-късно. 52-годишната жена, която е инвалид след прекаран инсулт, още продължава да се лекува, след като получи 12% изгаряния по лицето, шията, гърдите, ръцете и краката. Не се знае дали здравословното ѝ сътояние ще позволи да се яви на разпоредителното заседание в съда, където може да бъде прието да участва в процеса като частен обвиинител и граждански ищец.

Двамата врачани са обвинени като съучастници, като е установено, че Йордан е лиснал киселината, докато Веселин пазел пред блока отвън. Иначе няколко пъти преди фаталния ден - още от есента на 2022 г., по-възрастният Веселин идвал в Пловдив при ясновката Тони и я заплашвал. Заканвал се “да я потроши”, защото работи в комбина с ходжа, вземащ много пари.

Появи се и версия, че приятелка на Веселин е наброила 40 000 леева на Тони и въпросният ходжа, за да є развалят черна магия, а после си искала парите обратно, но не получила и лев. Но дали е така, най-вероятно ще се разбере по време на съдебното дело. Не се знае и дали някои от подсъдимите ще решат да направят самопризнания, като до момента при гледане на мерките им те отричат да са виновни.

Прокуратурата обаче разполага с достатъчно доказателства, открити от криминалистите - дрехи на Йордан, които са разпознати от свидетели и по които има следи от киселината. Открити са и записи от камери, които снимали джипа, тръгнал от Враца и пристигнал в Пловдив на 14 март, след което отпътувал обратно. Нещо повече - на бензиностанция автомобилът спрял да зарежда и там ясно били заснети лицата на двамата пътуващи с него.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"