Съдят двама приятели за обир на игрална зала в Генерал Тошево

Мъжете задигнали над 25 000 лв., преди това окрали и частен дом

Приятели на 38 и 19 години, са предадени на съд по обвинение за извършване на грабеж на игрална зала в Генерал Тошево и кражба от частен дом, съобщиха от Добричката окръжна прокуратура. Мъжете са с криминално минало. По-малкият е бил осъждан за кражби, а по-възрастният е извършил двете престъпления в условията на опасен рецидив.

Двамата замислили удара в казиното, след като разбрали, че вечер там няма охрана. В 3 часа сутринта на 29 януари тази година влезли в празната зала, сломили със сила съпротивата на дежурната служителка и я завързали. Взели оборота, разбили офиса и отмъкнали метален сейф, лаптоп и мобилния телефон на крупието. Тръгнали си с 21 580 лева и 1881 евро и се разделили, като се заели да укрият следите от престъплението.

Разследването на обира започнало веднага, след като служителката успяла да се освободи и подала сигнал за нападението. Ден по-късно двамата извършители били задържани. След ареста им станало ясно, че часове преди грабежа са задигнали платки за преносими компютри и дисплеи от частен дом.

За деянията 38-годишният рецидивист може да получи до 15 години затвор, а съучастникът му – до 10 години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, "Труд news", Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"