Съдят детска учителка, хваната с 35 дози кокаин

На подсъдимата скамейка застава и 23-годишен наркопласьор, спипан с марихуана за 126 360 лева

Изправят на подсъдимата скамейка детска учителка от Велико Търново, хваната с 35 дози кокаин, които превозвала в колата си. Процесът срещу Галя Ч. е насрочен за 7 декември в Окръжния съд в старата столица.
Делото срещу педагожката е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

36-годишната Галя Ч. е обвинена в това, че на 1 декември 2019 г. без надлежно разрешително, държала с цел разпространение кокаин, разпределен в 35 отделни опаковки с общо тегло 25,442 грама. Учителката участвала в сериозна престъпна схема за наркотрафик заедно със съпруга си. Групата била следена месеци наред от криминалисти от ОД МВР в болярския град. Дилърката, която е и майка на две деца, била спипана на главен път София-Варна край великотърновското село Шереметя при полицейска акция. Същия ден тя зарязала децата в забавачката и тръгнала за Варна, където трябвало да осъществи сделка с дрогата. Стоката, с която била заловена, е на обща стойност 3180 лева, пише в обвинителния акт.

За вторник е насрочено и наказателно дело в Окръжния съд във Велико Търново и срещу друг мастит наркопласьор. Делото срещу 23-годишния Преслав Г. е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Младежът ще отговаря за това, че на 11 март тази година във Велико Търново, в съучастие като извършител с Людмил Т. от Свищов като извършител и с Иван М. от Севлиево като помагач, придобил и държал с цел разпространение марихуана с тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"