Съдят и Местан, и бащата на бебето (обзор)

Прокуратурата в Кърджали внесе обвинителен акт

Четири експертизи сочат вина и на двамата шофьори за смъртта на 6-месечната Еджрин

Детското столче не било закопчано с колан

И шефът на партия ДОСТ Лютви Местан, и 33-годишният баща на убитото при катастрофата бебе, ще отговарят пред съда за кървавия пътен инцидент. Окръжната прокуратура в Кърджали приключи разследването и внесе в съда обвинителен акт и срещу двамата шофьори на автомобилите, участвали в сблъсъка.

Катастрофата стана на 14 април 2019 г. край кърджалийското село Загорско. Местан с „Фолксваген Фаетон” навлезе на главен път с ляв завой и бе ударен от БМВ, което се обърна край пътя. В него загина 6-месечната Еджрин, дъщеричка на водача Ахмед Юсеин.

Според обвинението Местан не е спрял на знак „Стоп” при излизането си на главен път. Нарушенията на другия водач са повече - той е карал с по-висока скорост от разрешената, не се движил най-вдясно на платното, а детското столче на Еджрин не било закопчано с колан.

Материалите по делото са в 12 тома. Като свидетели са разпитани 22-ма души. Изготвени са четири съдебно-медицински експертизи, комплексна и петорна автотехническа експертиза, както и химически експертизи, които са установили, че няма наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи.
Местан е на свобода срещу 10 000 лв. гаранция, а Юсеин - срещу 1000 лв. Предстои Окръжният съд в Кърджали да определи дата на делото.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"