Съдят мъж за четири средни телесни повреди, причинени с пиратки

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 34-годишен мъж, причинил четири средни телесни повреди на непознат с пиратки.

Инцидентът е станал преди три години в местността Ален мак. Пострадалият варненец А.Р.и семейството му са били на вилата си. В двора имало събрана шума и листа и мъжът решил да ги изгори. Тогава се появил непознат , който разпоредил на собственика на имота да изгаси огъня. Това бил подсъдимият Руслан, съобщиха от пресслужбата на Апелативен съд Варна.

Между двамата избухнал спор и непознатият отишъл някъде и се върнал. В краката на А.Р. паднало нещо и той се навел да види какво е. Установил, че това е пиратка със запален фитил.Той се е притеснил, че пиратката може да нарани него или тъща му, която също била на двора. Взел я, за да я изхвърли, но тя гръмнала в ръката му. През това време 34-годишният мъж е гръмнал още две-три пиратки в чуждия двор и избягал.

Пострадалият е бил отведен в спешния център, където му била оказала медицинска помощ. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че мъжът е получил многофрагментно счупване на пръст, разкъсно-контузна рана, разкъсване на сухожилието на мускула на пръста, травма на три пръста, довели до ампутация на последните им фаланги и др.Съдебните медици описали в експертизата четири средни телесни повреди, причинени от хвърлените пиратки. Предстои делото срещу подсъдимия да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кръстина Маринова, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"