Съдят неправоспособен водач, седнал зад волана пиян и опитал да подкупи полицай

38-годишен неправоспособен водач застава на подсъдимата скамейка след като бил хванат, че шофира пиян и се опитал да подкупи полицай.

Делото срещу Йордан Е. И. е образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Подсъдимият търновец е обвинен в това, че на 25 декември 2023 г., в Килифарево, управлявал лек автомобил „БМВ 320И“, собственост на Б. П. Б. от с. Плаково, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,49 на хиляда, установено по надлежния ред. 

Нарушителят е обвинен и в това, че по същото време и на същото място, в едногодишен срок от наложено му наказание му по административен ред с Наказателно постановление на РУ-Горна Оряховица, влязло в сила на 30 декември 2022 г., за шофиране без съответното свидетелство, е дръзнал да седне зад волана без да е правоспособен. 

Йордан Е.И. ще отговаря и за това, че се опитал да подкупи мл. автоконтрольор И. Б. И. – служител в сектор „Пъна полиция“ при ОДМВР-Велико Търново. Спипаният в сериозните нарушения водач, подхвърлил банкнота от 50 лева на полицая. Веднага след това обаче той бил арестуван. На 10 септември ще бъде изправен пред Окръжния съд във Велико Търново.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"