Съдят полицайка Симона - била ятак на Семерджиев (обзор)

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт

Занесла му стълба да се скрие и си траела, докато МВР го издирва

Заплашена от 2 до 8 г. затвор

Бившата полицайка Симона Радева ще бъде съдена за това, че е помагала на шофьора убиец Георги Семерджиев да се укрие. Прокуратурата вчера внесе в Софийския районния съд обвинителния акт срещу Радева и ако тя бъде призната за виновна може да получи от 2 до 8 години затвор.

Тази пролет Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 20 години затвор за Семерджиев за тежката катастрофа на 5 юли 2022 г. на бул. “Черни връх”, при която загинаха две момичета. Разследването установи, че 37-годишният бивш футболист е минал на червено с превишена скорост от 166 км/ч при ограничение от 50 км/ч, бил е под влияние на синтетична дрога, карал с включена синя лампа и с фалшива швейцарска книжка. Предстои делото да гледа и Върховният касационен съд.

Бившият футболист Георги Семерджиев е с 20-годишна присъда, постановена от две инстанции.

В първия ден след катастрофата тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че полицайката от Първо столично РУ е била в разполовения джип на Семерджиев. Оказа се, че е подвел медиите. Симона не е била в автомобила, а само е помагала на Семерджиев да се скрие и затова той бе задържан на следващия ден по обед. Атрактивната полицайка бе разпитвана като свидетелка по делото и разказа само, че е ползвала услугите на неговата автомивка, докато работниците миячи я сочеха за нещо като тяхна шефка. След катастрофата Семерджиев се обадил за помощ и Симона с един от работниците му занесли стълба. Ключовете му били изпаднали в джипа и той си влязъл в квартирата през прозореца на втория етаж. Симона твърдеше, че не е разбрала какво му се е случило и докато софийските полицаи, сред които и приятелят є - криминалист от Четвърто РУ, цяла нощ издирвали Семерджиев, тя разбрала чак на другия ден, когато татуираният шеф на автомивката вече бил арестуван.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"