Съпругата на Кирил Петков - Линда, кастрира манастирски котки

По време на посещението на патриарха в Рилския манастир

Докато патриарх Даниил бе в Рилската света обител по случай предстоящото отбелязване на Успението на св. Йоан Рилски Чудотворец, който е и храмов празник, манастира посети и съпругата на бившия премиер и съпредседател на “Продължаваме промяната” Кирил Петков - Линда.

Причината за посещението едва ли е било свързано с религиозния празник, а е по екологична инициатива - кастриране на бездомни котки, обитаващи района, което се прави, за да се спре безразборната им популация, а животинчетата освен това се ваксинират и обезпаразитяват. За това съобщи самата Линда Петкова със свой пост в социалната мрежа фейсбук.

“Специално издание на “хвани и пусни”, Рилски манастир! Избрахме може би най-натоварения ден в манастира, за да пуснем 6 кастрирани женски. Беше тотална лудост, но тотално си заслужаваше”, написа Петкова на английски.

В пускането на свобода на кастрираните четириноги участват още и една от дъщерите ѝ, както и друга жена, става ясно от публикуваните във фейсбук снимки. По-стари нейни публикации показват, че това не е първият път, в който тя се включва в такава инициатива.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"