Съюзникът на Тръмп Илон Мъск атакува Харис: "Никога няма да стигнем Марс, ако Камала спечели"

Успешната мисия до Марс зависи от резултата от президентските избори в САЩ през октомври, обяви Илон Мъск. Ръководителят на SpaceX и един от най-верните поддръжници на Доналд Тръмп е сигурен, че хората няма да стигнат до Червената планета, ако демократката Камала Харис стане президент на САЩ, пише Politico.

"Тръмп подкрепя правителствена комисия за ефективност, която да позволи да се случват велики неща, Камала не го прави", написа Илон Мъск на X, добавяйки: "Никога няма да стигнем до Марс, ако Камала спечели". 

Ръководителят на SpaceX направи коментарите си в социалната медийна платформа X, той притежава, часове след като първият дебат за президент на САЩ между Камала Харис и Доналд Тръмп приключи. В един от постовете той се оплака, че домакините на дебата "не са били справедливи" към Тръмп.

Американският милиардер, който отдавна иска да колонизира Марс, заяви в събота, че планира да изстреля безпилотни кораби Starship до Марс в рамките на следващите две години. Ако всичко мине добре, той иска да изпрати първата мисия с пилоти четири години.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"