Тайни синове на Путин живеели в луксозно имение, имали колекция от "Лего" и "документи за прикритие", като шпионите

Владимир Путин има двама малки сина, които са скрити от света в строго охранявана президентска резиденция и рядко общуват с други деца, съобщи руски уебсайт за разследваща журналистика, цитиран от The Times.

Майка им е Алина Кабаева, бившата олимпийска състезателка по художествена гимнастика, чиято връзка с Путин е публична тайна в Русия повече от десетилетие, съобщи "Центърът за досиета".

Деветгодишният Иван и петгодишният Владимир-младши прекарват по-голямата част от годината в огромното имение на баща си край езерото Валдай, северозападно от Москва, където са заобиколени от гувернантки, бавачки, учители и офицери от Федералната гвардейска служба на Кремъл. Резиденцията на Валдай е защитена от системи за противовъздушна отбрана, откакто Русия започна ново нахлуване в Украйна през 2022 г.

Обширният доклад е съставен с помощта на служител в резиденцията на Валдай, съобщиха от "Центъра за досиета". Медията уверява, че е проверила самоличността на служителя и че той е нает от семейство Путин.

Докладът предоставя подробности за почти всеки аспект от живота на децата. Според него те имат огромна колекция от комплекти Лего и iPad, който се използва за игри и видео уроци. Има две понита, зайци и куче санбернар, за което се грижат пазачите на Кремъл, но живее със семейството.

„Те трябва да играят предимно сами или с възрастни“, се казва в репортажа. „Те виждат родителите си само късно вечер.“

Момчетата Путин имат лични готвачи, които приготвят отделни ястия за тях. Подобно на баща си, те имат собствени чаши и пият само от тях. Съобщава се, че около обяд децата се хранят, след това подремват и след като се събудят, има уроци и спорт.

Путин никога не е споменавал директно момчетата. Тази седмица обаче той каза на ученици в Сибир, че „Членовете на семейството ми, малките, говорят китайски“. Синовете му също учат английски и немски.

Иван е роден през пролетта на 2015 г. в родилната клиника Sant’Anna в швейцарския град Лугано, докато Владимир младши е роден през пролетта на 2019 г. в Москва, се казва в доклада. Точните рождени дни на децата са известни само на членовете на семейството.

Твърди се, че Путин и Кабаева са пуснали обява за учител по английски на живо тази година. "Центърът за досиета" съобщи, че обявата е публикувана от базираната в Москва компания English Nanny, която набира персонал за богати семейства в Русия.

Обявата не идентифицира клиентите, но предупреди, че семейството живее в изолация и че бъдещият кандидат трябва да се подложи на две седмици карантина, преди да започне работа там. По време на пандемията хората, които се срещнаха с Путин, също бяха принудени да се самоизолират за две седмици предварително.

На персонала е забранено да напуска територията на имението, но може да използва фитнес зала и тенис корт. Предлаганата заплата е £6500 на месец. "Центърът за досиета" твърди, че текучеството е голямо. Обявата гласи, че агенцията познава семейството добре и е намерила няколко английски и немски учители за тях в миналото.

Въпреки че в миналото са имали служители от Великобритания и Нова Зеландия, сега се казва, че Путин предпочита хора от страни, приятелски настроени към Русия, като Южна Африка.

През февруари и март момчетата се преместват в луксозна резиденция близо до курорта Красная поляна, където се учат да карат ски. Те прекарват юли и август на луксозни яхти, обикновено във Финския залив, на брега на Черно море и северните езера на Русия. Момчетата пътуват с брониран влак или частен самолет.

Техните имена не са включени в официалните бази данни и са им предоставени „документи за прикритие“ от вида, предоставян на шпиони или хора в програми за защита на свидетели, се казва в доклада.

Руският президент говори за неприязънта си към американските анимационни филми, сравнявайки ги неблагоприятно с анимационните филми от съветската епоха. Твърди се обаче, че Иван е голям фен на "Дисни" и дразни Путин, като се преструва на герои от най-популярните филми.

Путин има две възрастни дъщери от бившата си съпруга Людмила. 39-годишната Мария Воронцова е ендокринолог, а 38-годишната Катерина Тихонова е технически ръководител и бивша танцьорка по акробатичен рокендрол. Путин никога не ги е признавал за свои дъщери и ги нарича „тези жени."

Говори се също, че има дъщеря, Луиза, на 21, от афера, която преминала малко преди да стане президент през 2000 г.

Говори се, че Иван няколко пъти е казал на своите преподаватели и охрана, че Путин е бил толкова щастлив, когато се е родил, че е извикал „Ура! Най-накрая! Момче!“

Путин е пословично обидчив за личния си живот. Когато през 2008 г. вестник в Москва съобщи, че има връзка с Кабаева, той каза: „Винаги съм имал негативно отношение към онези, които с хрема и еротични фантазии се месят в живота на другите хора.“ Скоро след това вестникът беше закрит.

"Центърът за досиета" е основан от Михаил Ходорковски, бивш олигарх, прекарал десет години в руски затвори, след като публично обвини високопоставени служители в корупция. Медията признава, че е открила снимки на най-големия син на Путин, но е избрала да не ги публикува по етични причини. „Иван Путин е непълнолетен и не носи отговорност за действията на родителите си и сама по себе си външният му вид не представлява обществен интерес“, пише в него.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"