Тайсъна прескочи първия си съперник

Даниел Асенов-Тайсъна прескочи първия кръг от европейското по бокс в Харков (Украйна). Жребият отреди носителят на купа „Странджа“ да почива на старта в категория до 52 кг, но във втория очаква сериозен съперник - победителя от сблъсъка между руснака Тамир Галанов и Сиарей Лобан (Беларус). Същата участ имаха и Елиан Димитров (60) и Стефан Иванов (56). И двамата започват от втория кръг в понеделник.

А българското участие откри снощи Петър Белберов, който при супертежките над 91 кг излезе срещу Алиаксандър Калейю (Беларус). До 24 юни на ринга в Харков ще се качат 258 боксьори от 40 страни. Първите 8 във всяка категория ще спечелят и квоти за световното в Хамбург през август.

Същевременно „сборная“ реши да не подава жалба в Международния арбитраж за отказа на домакините да допуснат до първенството национала Георгий Кушиташвили (81 кг), който през 2015-а е боксирал на турнир в Крим. Забрана получиха още 7 души от делегацията на Русия, сред които и четирима треньори.

Въпреки трудностите на старта на първенството „сборная“ е амбицирана да спечели отборното класиране и се цели в поне 5 титли.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"