Таксиметровите шофьори в Атина стачкуват

Таксиметровите шофьори обявиха 24-часова стачка в четвъртък, 11 юли, която започва в 6 часа сутринта и приключва в петък в 6 часа сутринта. Шофьорите ще проведат протест в 9.30 часа.

Те протестират срещу промените, които гръцкото министерство на туризма възнамерява да направи и с които ще се ограничи възможността на контролните органи да извършват проверки на таксиметрови шофьори и пътници. Това предизвика недоволство сред таксиметровите шофьори, които смятат, че подобни мерки могат да доведат до влошаване на условията на работа и безопасността на пътниците. В тази връзка таксиметровите шофьори в Атина решиха да проведат 24-часова стачка в деня на гласуването на този въпрос.

Подобни действия биха могли да бъдат част от по-широка политика, насочена към реформиране на транспортния сектор на страната. Това може да включва промени в лицензирането, регулирането и контрола на таксиметровата дейност, което от своя страна може да повлияе на условията на работа на шофьорите и безопасността на пътниците.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Бойка Атанасова, кореспондент на "Труд" в Атина

Този уебсайт използва "бисквитки"