Тежък трафик на Дунав мост при Русе заради туристи

Ремонтът на съоръжението продължава без да се спира движението

Засиленият трафик на прибиращи се туристи към Румъния и високите температури през изминалите дни са част от причините за затруднения трафик по Дунав мост при Русе, съобщиха от АПИ. Заради ниските нива на река Дунав в района на Оряхово временно е преустановена работата на ферибота.

Данните показват, че в последните 4 дни има увеличение на леките и товарни автомобили, преминаващи през граничния пункт. Среднодневно в посока изход Румъния са преминали 6140 леки и 853 тежкотоварни автомобила. В такива ситуации приоритет се дава на обработката на лекотоварния трафик и автобусите. В момента камионите изчакват близо 30 часа да минат съоръжението.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през моста са преминали в двете посоки общо 2195 камиона. От тях 1189 са влезли в България, а от страната ни са излезли 1006.

Ремонтът на мостовото съоръжение продължава без да се спира движението по него. 70 стоманобетонови панела са демонтирани и 68 нови са монтирани до момента Продължава работата по монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонните и корнизни панели.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"