Теменужка Петкова: По всичко личи, че отиваме на избори

"По всичко личи, че отиваме на избори и това е може би честният подход към българските граждани. Хората очакват от нас да бъдем градивни и да направим нещо за България." Това каза в ефира на БНТ Теменужка Петкова - зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Ще се отзовем на поканата, за да обсъдим предложената декларация от страна на ПП-ДБ с антикорупционни мерки, защото считаме, че темите са важни и защото сме отговорни, въпреки че колегите от ПП-ДБ не се отзоваха на нашата покана за разговори за съставяне на правителство с първия мандат. Независимо от това, ние ще отидем на тази среща и ще изложим каква е нашата теза ", допълни Петкова.

От страна на ГЕРБ-СДС на тази среща ще присъстват Росен Желязков, Рая Назарян и Деница Сачева. От страна на "Демократична България" ще бъдат Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Людмила Илиева. Представители на "Продължаваме Промяната" няма.

"Ние получихме писмо от Божидар Божанов, а каква е била причината да бъде подписано само от него, може би в рамките на коалицията, трябва да попитате колегите от ПП-ДБ. Не знам каква е визията на колегите, може би днес ще стане ясно в рамките на срещата, която ще бъде проведена ще разберем повече какви са техните намерения и как смятат да процедират от тук нататък. Макар че, голяма част от парламентарните групи на другите политически сили заявиха, че този подход е меко казано странен и че не биха отишли на такива разговори", каза Петкова.

Според нея, нормалната политическа логика изисква да се осигури мнозинство, което да предложи и избере правителство, след което то да реализира своята управленска програма и своите политики, съответно да направи възможно и приемането на законодателната си програма.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"