Тен Хаг не се боял от уволнение

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че е имал откровени, но понякога конфронтационни разговори с представители на Ineos, когато са обсъждали съвместната им работа в клуба. Сър Джим Ратклиф и неговата химическа компания купиха миноритарен дял в тима и поеха оперативното управление.

След края на кампанията и спечелената Купа на Англия стана ясно, че ще бъде извършен пълен преглед на представянето на холандеца, за да се реши окончателно дали той да остане начело на отбора. Впоследствие двете страни решиха да продължат да работят заедно, като Тен Хаг дори удължи договора си до лятото на 2026 година.

„Не съм се паникьосвал и защо да съм? Това беше решение, което не зависеше от мен. Те дойдоха при мен и имахме много кратка дискусия: разгледахме всичко, разгледахме различни варианти и накрая решихме, че сега имаме най-добрия възможен мениджър за нас. Тогава аз отговорих, че в тази ситуация трябва да обсъдим нещата и да разберем как ще работим заедно и ще си сътрудничим. Имахме добър и честен разговор, в който имаше и спорове и конфронтации. Но така трябва да е на най-високо ниво. Дадох мнение за сезона и цялостната ситуация в клуба. Посочих пътя, по който смятам, че трябва да вървим, но също така им казах: ако не мислите така, тогава просто трябва да се разделим. Щастлив съм, че в крайна сметка се разбрахме с клуба да продължим да работим заедно. Ако погледна назад към предишните два сезона, мога да се гордея с двата трофея, които успяхме да спечелим, и многото примери за страст, които показахме, откакто се присъединих. Трябва да е ясно, че ни предстои много работа, за да достигнем нивото на клуб като Манчестър Юнайтед“, каза Тен Хаг.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"