Тенденция: Вторият дом става основен

Наемат за шест месеца

Все повече българи искат да наемат дългосрочно ваканционен дом извън пределите на големия град, казва Невена Стоянова, управляващ директор на фирма за луксозни имоти. Ако преди пандемията клиентите са търсели наем на ваканционно жилище за до месец, сега срокът се удължава на шест месеца. Търсят предимно големи, просторни имоти, така че в тях удобно да се чувства цялото семейство, включително да има място за домашен офис.

Най-търсените региони за наем на луксозен ваканционен имот за втори дом са Южното Черноморие, районът около Балчик, както и зимните курорти Банско и Боровец, посочва Невена Стоянова.

“Луксозните наематели и купувачи се бяха отдръпнали от нашите места и тръгнаха по света, но се завърнаха, тъй като пътуват по-малко поради обстоятелствата. Проучванията сред наши клиенти показват, че почти 90% от тях ще продължат с този начин на живот”, допълва тя. Търсенето на имоти в Гърция - традиционна лятна дестинация за българите, не е спряло заради пандемията. Активност имаше и миналото лято, интересът е огромен, българите традиционно харесват Гърция, посочва Невена Стоянова. Купувачите търсят предимно големи домове, защото се изнасят с цялата фамилия и живеят там през целия топъл сезон.

Що се отнася до градското строителство, купувачите търсят по-големи, по-просторни жилища, с прилежаща тераса или двор, така че всеки член на семейството да има достатъчно пространство.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"