Тенисистите атакуват първото място в групата

Тенисистите ни, водени от капитана Тодор Енев, записаха втора убедителна победа с 3:0 за Купа „Дейвис“. На кортовете „Локомотив“ в Пловдив националите не дадоха шанс на Исландия. Първия успех взе Александър Лазов, а после и Димитър Кузманов, като и двамата прегазиха съперниците си с по 6:1, 6:1. В решителния мач на двойки Кузманов и Васил Младенов сразиха Гунарсон и Сигурдсон - 6:2, 6:1.

Ден по-рано тимът победи със същия резултат и Албания, а днес играе с Македония в пряк сблъсък за първото място в групата. До момента македонците имат същия баланс като нашите. Трикольорите пък могат да се похвалят само с 8 загубени гейма от общо 6 срещи досега.

„Ще ни е трудно в третия двубой днес, защото е решителен мач – заяви Кузманов. - Не трябва да подценяваме никого, а да играем за всяка точка и всеки гейм.“

От тази година отборите от група III на Зона Европа са разделени на две и в Пловдив участват общо 8 тима. Първото място в другата група ще си оспорват Монако и Кипър.

Победителите ще играят съботен финал за изкачване в по-горно ниво.

Междувременно две българки продължават на четвъртфиналите на турнира в Анталия. Петя Аршинкова и Габриела Михайлова победиха Агустина Члпак (Аржентина) и Вивиен Сандберг (Германия) с 6:2, 6:0 на двойки.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"