Тениски, маратонки, дори дъска за рязане: Окървавеното лице на Тръмп вече е върху всякакви артикули

Опитът за убийство на Доналд Тръмп породи модна тенденция на конгреса на републиканците в Милуоки с поддръжници, които сложиха фалшиви превръзки на ушите в знак на солидарност със своя лидер.

Бившият президент се появи наперено на конгреса, в първата си публична изява, откакто куршумът на нападателя разряза ухото му на митинг в Пенсилвания. А веднага след това преданите фенове започнаха да имитират големия квадрат от марля върху раненото му дясно ухо.

„Това е най-новото модно изявление, аз прокарвам нови позиции“, каза Джо Неглия, електроинженер от Темпе, Аризона, като посочи правоъгълника хартия, сгънат над дясното му ухо. „Нося това, за да почета президента Тръмп и жертвите, които той направи за нас, за да спасим нашата страна и нашата република“, продължи Неглия, отделяйки се от тълпа поддръжници на Тръмп, чакащи селфита. „Искам всички да го направят. Много лесно се прави. Успях да го сложа в автобуса, докато пътувах насам."

До четвъртък вечерта, когато Тръмп се обърна към конгреса, за да приеме кандидатурата на републиканците за президент за трети път, имитация на превръзки се появи на ушите на десетки поддръжници в цялата арена.

Лорънс Хъдсън, също от Аризона, беше видимо емоционален, докато докосваше фалшивата превръзка на ухото си. „Мисля, че повечето от нас са на ръба на сълзите, откакто се случи. Нашата страна е потънала до нивата на третия свят“, каза Хъдсън с пресипнал глас. „Но ние се надяваме, че приливът се обръща. Стрелбата само допринася за решимостта ни да се обединим и да го върнем обратно в Белия дом.

Стрелбата, при която Тръмп измами смъртта с милиметри, преобрази настроението на конгреса и издигна почитта към бившия президент до почти месиански нива.

На щандовете около конгреса на републиканците, където се търгуват бурно чаши, фигурки на Тръмп и дори дъска за колбаси със силуета на бившия президент, поддръжниците се втурнаха да купуват артикули с изображенията на окървавеното лице на Тръмп и стиснатия му юмрук, вдигнат във въздуха. Тениски, украсени със снимки и лозунги като „Bulletproof“, „Grazed but not Dazed“ и „Legends Never Die“ се появиха онлайн в Азия часове след стрелбата и бързо станаха вирусни.

Антъни Монтгомъри, обслужващ една от неофициалните трибуни извън арената, най-накрая успя да се сдобие с няколко дузини тениски, карайки ги през няколко щата, за да стигнат навреме до Милуоки. Когато се появиха на щанда в сряда, заедно с други ризи, носещи снимката от ареста на Тръмп и лозунги като „Гласувам за престъпника“, двата дизайна бяха грабнати от нетърпеливи почитатели.

„Хората питат за това цяла седмица. Те очакват обратът да бъде толкова бърз“, каза Монтгомъри, цитиран от The Times. "Изключително големите тениски вече са разпродадени", каза той. Големите размери бяха почти изчезнали. „Първи са най-големите размери“, каза той с намигване.

Вече са поръчани нови запаси, тъй като Тръмп тръгва на път за неистовите последни седмици от кампанията. Монтгомъри и неговият екип ще следват бившия президент от „митинг на митинг, от щат до щат“. „Ще пътуваме до януари, до встъпването в длъжност, защото щом той спечели, ще бъде лудост“, каза той. Подавайки на един късметлия клиент рестото, той й махна с ръка: „Задръж Тръмпин“.

Винаги възползващ се от за възможност за мърчандайз, самият Тръмп се включи в действието. Компания, собственост на бившия президент, вече продава лимитирана серия високи маратонки с окървавеното му лице и лозунга „Борба, битка, битка!“

Компанията, която също произведе лимитираната серия златни маратонки на Тръмп по-рано тази година, кани предварителни поръчки за близо 5000 чифта обувки на цена от 299 долара за брой. Десет чифта ще бъдат „с автографи на случаен принцип“, обещава уебсайтът, призовавайки клиентите да покажат своята „патриотична гордост с тези ексклузивни маратонки, улавяйки определящ момент в историята“.

На щанда в Милуоки Кей Смит, републикански делегат от Тексас, носеща каубойска шапка, обсипана с кристали, радостно пъхаше две от новите тениски в чантата си. „Това е за приятели у дома. Всеки е искал нещо с тази снимка. Това са емблематични снимки“, каза тя.

„Всички сувенири, всичко с неговия лик върху него, всичко с неговото име върху него, хората го искат“, каза тя за индустрията  около Тръмп. "Той е дал толкова много на тази страна, а сега почти е дал живота си."

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"