Тенисът остава без звезди

Мъжкият тенис остана без 5 от първите 10 играчи в световната ранглиста в навечерието на Откритото първенство на САЩ. Последната „жертва“ е японецът Кей Нишикори, който ще почива принудително до края на годината заради проблем с китката на играещата дясна ръка. Азиатският ас се оттегли от турнира от сериите „Мастърс“ тази седмица, тъй като изследванията показали скъсване на сухожилие.

Нишикори е третият тенисист от топ 10, който ще отсъства от кортовете до края на годината след Новак Джокович (Сърбия) и Стан Вавринка (Швейцария). По-рано през деня канадецът Милош Раонич също напусна Синсинати заради травма в китката, но се надява да се оправи за „Ю Ес Оупън“, стартиращ след 10 дни. В същото положение е и Роджър Федерер. Маестрото от Швейцария отказа участие в Синсинати заради болки в гърба, но се надява да е на линия за Ню Йорк.

Доста по-сложна е ситуацията с лидера в ранглистата Анди Мъри, който не е играл след отпадането си на 1/4-финалите на „Уимбълдън“. Майката на британеца Джуди обаче призна - възможно е нейният син да остане извън игра дълго време.

„Той игра 12 месеца почти без прекъсване и се опасявам, че сега ще има нужда от по-продължителна почивка“, призна Джуди Мъри.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"