Теодора и Юмер убити и нарязани заради пари

Разкритие за зверство в Бургас

Теодора Бахлова бе в неизвестност от края на октомври 2020 г.

Проверяват алибито на съдържател на клуб

Тялото на изчезналата през миналата есен брокерка Теодора Бахлова е било открито садистично разчленено и заровено в 40-сантиметрова дупка в Бургаските гробища. До момента криминалистите не са открили главата и едната ръка на брокерката.

Трупът на брокерката бил заровен в 40-сантиметрова дупка в Бургаските гробища

Тя била ликвидирана по идентичен начин както 28-годишния Юмер, който бе открит в нива до квартал “Долно Езерово”. Той бе гръмнат с куршум в главата и също разчленен. Тялото му било залято с белина, положено в торби, укрити в бидони. От торса на Юмер също липсва част - единият му крак.

Както “Труд” писа, за убийството на Юмер е арестуван Станимир Рагевски, занимаващ се с недвижими имоти. Проверява се и алибито на съдържателя на клуб в ДНА - Деян Дичев-Готвача, който завел полицаите до първия труп.

Засега версията е само една - и брокерката, и Юмер са убити за големи суми пари, с които са изнудвали похитителя си.

Деян Готвача помагал на Рагевски да изнесат трупа на Юмер в бидоните. Засекли са ги камери около блока, където в апартамент на Рагевски била извършена екзекуцията и смразяващото нарязване на трупа.

Разследващите тогава обявиха, че Готвача е свидетел, но явно през цялото време са по петите му. При втория му разпит в сряда, Готвача завел криминалисти на мястото, където била укрита транжираната Бахлова.

Рагевски, Готвача и Юмер работели заедно от години. Рагевски бил шефът, Деян готвел и събирал в заведението си високопоставена клиентела, а Юмер наскоро излязъл от затвора и бил момче за всичко.

В Бургас се говори, че и Рагевски и Готвача са бивши затворници. Именно зад решетките те се запознали. В петък се очаква официална пресконференция на ОД на МВР и прокуратурата, на която ще станат ясни подробности от аутопсията на Бахлова, още подробности по случая, включително и дали двамата мъже са бивши съкафезници.

Брокерката Теодора пък имала бизнес с Рагевски. В града се говори, че напоследък 47-годишната бизнесдама имала финансови проблеми. Тя постепенно се разделила с имотите си, които се оказали ипотекирани в банки. Въпреки това искала да строи старчески дом. Но земята, закупена от нея в Бургас, е била прехвърлена на неин приятел.

Версия

Жертвите знаели „мръсни тайни“

Брокерката Теодора Бахлова и Юмер са знаели “мръсни тайни” и искали много пари, за да си мълчат. В Бургас се коментира, че от заведението на Рагевски били иззети камери, които са записали посещенията на много от посетителите с цел да бъдат изнудвани. Говори се, и че се занимавали с отнемането на имоти от самотни и възрастни хора. В един момент, явно нещо се е объркало и започнали убийства. Възможно е разстрелът на Теодора да е станал спонтанно. Но второто убийство вече протекло по същата схема - куршум в тила и нарязване. После заливане на телата с белина и прикриване на следите.

Дъщерята Христина: Загубих всичко, съсипана съм!

“Обзета съм от гняв, мъка и безумна болка. Иска ми се аз да бях умряла... Разчленена е и е заровена от най-близкия є приятел. - написа във фейсбук Христина, дъщеря на брокерката.- Пред очите си видях разчлененото тяло на жената, която ме е носила 9 месеца и отдаде живота си за мен... и най-вероятно умря заради мен... за да имам аз. Пусти пари!!! Мразя ги! Загубих всичко.... празна съм, съсипана, очернена... Обещавам, че ще има възмездие! Сега ще съдя наред, до дупка.”

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"