Тервел сваля 200 грама за час

Тервел Пулев трябваше да вземе спешни мерки, за да се отърве от 200 грама от личното тегло ден преди първия си мач в САЩ. По-малкият брат на Кубрат Пулев бе на крачка да се препъне на кантара за боя в Чикаго, тъй като надхвърли необходимите 90,720 кг, колкото е лимитът за полутежка категория. Боксовата комисия в щата Илинойс се оказа доста стриктна и не позволи обичайния в подобни случаи толеранс. Така бронзовият медалист от Лондон 2012 бе принуден да се поти интензивно в продължение на час, за да вземе „поправителния изпит“ на кантара.

Скот Фътрел, новият съперник на Тервел, много внимателно проследи процедурата заедно с екипа си, но Пулев този път беше изряден. Местният любимец Фътрел пък бе извикан „на пожар“ да заеме мястото срещу българина на ринга. Първоначално Тево трябваше да се бие с Тристан Джеймс, но строгата комисия спря американеца, тъй като имал незачетен мач в друг щат. Фътрел е с 5 см по-висок от Пулев и има по-сериозен опит в клетката за ММА – 8 победи от 13 срещи. На боксовия ринг пък е с едва един успех от 4 боя.

Веднага след сблъсъка Тервел пътува обратно за Европа, тъй като на 10 март има мач в Спандау (Германия) срещу бившия претендент за световната титла Валери Брудов (Русия). Българинът обаче не се отказал и от двубой с непобедения Хюсеин Чинкара (Германия), който трябваше да се проведе в Хамбург, но пропадна.

„Няма как да се откажа от мач, който ние сме предложили – заяви Пулев. - Единственото, което искам е тази среща да се проведе на неутрална територия.“

И предлага боят да е във Виена, а залогът - шампионски пояс.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"