Тереза Мей разкритикува кмета на Лондон Садик Хан заради подкрепата му за втори референдум за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей обвини кмета на Лондон Садик Хан за това, че „ни върна в начална позиция“, като е подкрепил втори референдум за Брекзит, след като пристигна в Зацбург, пише британският евроскептичен ежедневник The Daily Express.

Говорейки с журналисти преди неформалната среща на върха в Залцбург, Мей изтъкна лейбъристкия кмет на Лондон за това, че е подкрепил перспективата за втори вот за Брекзит.

Тя преповтори позицията, че „това правителство никога няма да приеме втори референдум“ по време на пламенна тирада, насочена срещу нейната опозиция.

Мей заяви: „Има видни лейбъристки членове, като кмета на Лондон, които сега се опитват да ни върнат в начална позиция и подкрепят втори референдум и отлагат датата за Брекзит. Искам да бъда абсолютно ясна: това правителство никога няма да приеме втори референдум. Британският народ гласува да напусне Европейския съюз и ние ще го напуснем на 29 март, 2019 година“.

Тя добави: „Сега призовавам лейбъристкото ръководство да отхвърли идеята за втори референдум и да престане да осуетява процеса на Брекзит. Това вече е въпрос на доверие в британските политици, които трябва да изпълнят волята на народа.“

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"