Тимбърлейк се призна за виновен и призова: Дори и да сте изпили едно питие, не сядайте зад волана (ВИДЕО)

Джъстин Тимбърлейк се призна за виновен по обвиненията, че е шофирал в нетрезво състояние. 

43-годишната поп звезда се яви в съда в Саг Харбър, Лонг Айлънд, в петък сутринта за първото си лично изслушване по делото след ареста му през юни. Небрежно облечен в джемпер, перлена огърлица и слънчеви очила, Тимбърлейк беше обграден от охрана, която проправи пътя му през медийната тълпа към съда.

Съгласно сделка с окръжната прокуратура на окръг Съфолк, Тимбърлейк се призна за виновен в по-леко пътно нарушение, „шофиране с увредени способности“, в замяна на оттегляне на първоначалното му обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Той беше осъден да положи 25 часа общественополезен труд и да плати глоба от 500 долара.

Тимбърлейк каза пред репортери след изслушването: „Ако сте ме отразявали през целия ми живот, знаете, че се придържам към най-високите стандарти. Това действие не отговори на тези стандарти. Озовах се в положение, в което можех да взема различно решение, но имах известно време да помисля върху това. Това, което бих искал да кажа на всички, които гледат и слушат, е, че дори и да сте изпили едно питие, не сядайте зад волана. Има толкова много алтернативи: обадете се на приятел, обадете се на Uber, вземете такси. Това е грешка, която направих, но се надявам, че всеки, който гледа, може да се поучи от това. Можем да сме в безопасност там. Ще свърша моята част - надявам се всички останали да свършат своята част."

Молбата на Тимбърлейк бележи края на случай, който предизвика медийна истерия в стилното село Саг Харбър, дом на около 3000 жители. Певецът се извини на местните жители в забележки пред съдията, като каза: „Идвам от малък град, така че разбирам напрежението, което това постави върху тази общност.“

Алиса Макморис, чийто син Андрю беше убит от пиян шофьор през 2018 г., присъства в съда. Тя каза, че вярва, че посланието на Тимбърлейк е искрено, но го помоли да използва своята платформа за промяна.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"