Тимъти Шаламе става Боб Дилън в нов биографичен филм

„Пълно неизвестно“ тръгва премиерно по кината през декември

Партнира си със звездата от "Господарка на злото" - Ел Фанинг

Разказ за младостта му, музикантът лично е одобрил сценария

Холивудската звезда Тимъти Шаламе влиза в ролята на легендарния музикант Боб Дилън в нов биографичен филм, който предстои да излезе на голям екран в края на тази година. Лентата е озаглавена "A Complete Unknown" ("Пълно неизвестно"), а Тимъти Шаламе ще си партнира и със звездата от "Господарка на злото" - Ел Фанинг. Продукцията ще тръгне по кината навръх Коледа - 25 декември. На тази дата филмът ще се конкурира с римейка на "Носферату" и ще излезе седмица след "Муфаса: Цар Лъв".

Тимъти Шаламе ще си партнира с Ел Фанинг.

Режисьор на "A Complete Unknown" е Джеймс Манголд, известен със създаването на "Да преминеш границата", а филмът разказва за ранния живот на Дилън. Действието се развива в Ню Йорк в началото на 60-те години, когато загадъчният 19-годишен младеж от Минесота пристига в Гринуич Вилидж и предизвиква "вълнения в общността" след като през 1965 г. се появява с електрическа китара. Първият трейлър показва как Шаламе изпълнява  песента "A Hard Rain's A-Gonna Fall" и посещава любими места на Дилън като "Cafe Wha?" и хотел "Челси".

Манголд и Джей Кокс адаптират сценария от книгата на Илайджа Уолд от 2015 г. "Dylan Goes Electric" ("Дилън става електрически"), а заглавието заимства фраза от емблематичната песен на Дилън "Like a Rolling Stone". Въпреки че Боб, който сега е на 83 години, не участва във филма, той дава бележки по сценария и провежда няколко срещи с Манголд.

"Прекарах няколко прекрасни и очарователни дни с него, говорейки насаме. Имам сценарий, лично анотиран от него, а това е изключително ценно за мен", казва режисьорът, цитиран от Variety. Филмът ще бъде изведен на пазара от Searchlight Pictures. Шаламе и Манголд са продуценти заедно с Фред Бергер, Алекс Хайнман, Питър Джейсън, Боб Букман, Алън Гасмер и Джеф Розен.

На 83 години Боб Дилън е жива легенда на музиката.

На 83 години Боб Дилън е жива легенда на фолк, блус, рок, госпел и кънтри музиката, на контракултурните течения от 60-те години на миналия век и е особено възхваляван за таланта да пише поетични и многопластови текстове към мелодиите си.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"