Тираджия от Азербайджан арестуван за 436 кг хероин в Бургас 

Пратката пристигнала с ферибот “Дружба” от Грузия

Цената на дрогата е около 17 млн. лв.

Азербайджански шофьор на ТИР е задържан за трафика на огромното количество от 436 кг хероин, открит на пристанище Бургас.

Както писа “Труд news”, дрогата, оценявана за около 17 млн лв., пристигнала у нас с ферибот “Дружба” от грузинското пристанище Батуми. Тя била скрита в контейнер-ремарке, регистрирано в Казахстан. Ремаркето седяло повече от седмица на плаца в Бургас, без да се яви получател да го потърси. В петък мъж с азербайджански паспорт пристигнал на пристанището с влекач и заявил, че иска да закачи контейнера и да го откара.

Чужденецът имал съмнително поведение и веднага привлякъл вниманието на митничарите, след което служители от “Борба с наркотрафика” към Пристанище Бургас започнали щателна проверка. Ремаркето минало през скенер, който веднага засякъл дрогата. След като било отворено, униформените открили наркотиците, които реагирали на направените тестове на хероин.

Азербайджанският шофьор, който бил на средна възраст, е арестуван. Днес не бяха съобщавани подробности за коя страна от Европа е трябвало да поеме пратката хероин. Очаква се днес - понеделник, съдът в Бургас да разгледа искане на прокуратурата за постоянното задържане под стража на тираджията.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"