"Топлофикация София" пак твърди: Възстановено е топлоподаването във всички квартали

"Към момента топлоподаването е възстановено във всички квартали на София, но в резултат на открития пробив срещу един от търговските центрове в столицата има колебание в хидравликата, и в част от кварталите "Младост" и "Студентски град" е нарушено топлоподаването, но не и спряно."

Това заяви инж. Боян Паунов, директор на Дирекция "Дялово разпределение" в "Топлофикация София" пред БНТ.

От дружеството работели по отстраняване на проблема, но постоянно възниквали нови пробиви.

"В петък в 18:30 часа става токов удар и прекъсва електроснабдяването в помпена станция "Лозенец". Вследствие на което се преустановява работата на помпите, които препомпват топлоносителя от ТЕЦ София - Изток до високите части в "Младост" и "Студентски град". В резултат на това се получава обратен хидравличен удар, те компрометират част от топлопреносната мрежа и се появяват на места пробиви. От събота до вчера са отстранени 11 пробива", обясни Паунов.

"Слатина" беше с преустановено топлоподаване, което тази нощ беше възстановено. "Младост" 4 и високата част на "Студентски град", там топлопреносната мрежа е запълнена, но хидравликата се нарушава, тъй като е на най-високото място", заяви още Паунов.

"На клиентите ще бъде начислено толкова, за колкото са получили централизирано топлоснабдяване. Няма да се начислява за месеца пълно число топлоенергия", обеща Паунов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"