Томаш доволен, но не напълно след успеха над Локо Сф: Трябва да настигнем публиката

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш коментира първата победа на тима под негово ръководство. Той е доволен не само от резултата, а и от публиката, която усети емоциите на мач на тима си наживо за първи път този сезон като гост. 

"Като резултат, днес съм доволен от две неща - резултата и заряда, който ни даде тази публика. Това беше най-малкото, което можехме да покажем пред тази публика. Това казах и на футболистите", коментира специалистът.

"Доволен съм от трите точки, но аз съм доста критичен човек, това е ЦСКА. Много по-рано трябваше да затворим мача. Много по-добре трябваше да играем. Още сме далече от това, което аз и моят екип имаме в главата, така че предстои много, много работа", каза още той и продължи:

"Не гледаме назад. Не се интересуваме какво е било назад. Гледаме от тук нататък. За нас шампионатът започва сега. Имаме добри футболисти, с добри индивидуални качества, трябва да направим добър отбор. Далече сме още от това да бъдем добър отбор, но ще работим и ще бъдем отдадени. Няма да спрем пред нищо. Всеки трябва да подчинява себе си в името на колектива, в името на семейството ЦСКА и в името на тези фенове, защото те го заслужават."

"Приобщаването на новите е процес. За това нещо трябва време, но ние нямаме време, така че проблемът е техен, а не мой. Или го правят по най-бързия начин, или остават на пристанището. Мисля, че днес е 16-и, значи 17-18 дни работим, но повече с момчета от втория отбор. Последните четири дни дойдоха всички национали - осем човека. Това е 80 процента от отбора. Така че за краткото време, в което работихме - доволен съм от победата и трите точки, но не съм доволен от начина на игра. ЦСКА го заслужава, ЦСКА е институция и не може да си позволяваш, когато играеш с Локомотив, да ни създават ситуации. Без да подценявам Локомотив", заяви наставникът на ЦСКА.

"Публиката е тук, отборът в момента е тук. Трябва да настигнем публиката, да ги задминем и ние да бъдем факлата, ние да даваме енергията. Това, което направихме в първите 20-ина минута. Но има си субективни и обективни причини за лекия игрови спад. От гледна точка на ситуации, мисля, че създадохме доста ситуации. Там съм доволен, но игрово не съм доволен", завърши Александър Томаш.

Старши треньорът на Локомотив София Иван Колев призна, че тимът му е показал прекалено голям респект към ЦСКА при поражението с 0:3.

"Да, влязохме с прекалено голям респект и това трябва да ни е урок, защото си говорихме доста. Срещу нас ще излезе един съвсем друг ЦСКА. Те ни победиха с повече мощ и с добра индивидуална класа, която ние им позволихме да разгърнат, особено в първите 20 минути от мача. След това се опитахме да възстановим игровото равенство. До голяма степен се получи, но за съжаление в завършващата фаза не успяхме да постигнем това, което искахме", коментира Колев.

"Смятам, че и през първото полувреме имахме две-три много добри атаки, които при малко повече прецизност и ако ги бяхме реализирали, се връщахме в мача. Мисля, че имаше прекалено голям респект, за което може би и аз трябва да помисля за това нещо, защото не трябва да оставям футболистите ни да изглеждат по този начин в мача", каза още наставникът на Локомотив.

Колев коментира и реакциите на Симеон Славчев и Стефан Ламбезе, след като са били сменени.

"Ламбезе сам поиска да бъде заменен и сега ми каза, че просто е много разочарован от това, че усеща болка в крака. Той поиска смяната, иначе нямах никакво намерение да го сменям. За Симеон Славчев не ми се коментира. Даже не мога и да проумея постъпката на такъв футболист от такъв ранг да направи такова нещо".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"